Pages - Menu

duminică, 24 noiembrie 2013

Săpun pentru pielea sensibilă - cod 201304

Ce inseamnă defapt piele sensibilă?

Piele sensibilă nu înseamnă neapărat piele uscată. Atât pielea normală cât și cea grasă pot fi sensibile. Sensibilitatea se referă la modul în care pielea noastră reacționează la diferitele produse cosmetice sau la mediul înconjurător.

Cum îngirijim pielea sensibilă?

O piele sensibilă are nevoie de produse cosmetice ... "sensibile". Asta înseamnă evitarea produselor care conțin alcool, coloranți și parfumuri sintetice. Altfel spus, are nevoie de produse cât mai naturale, care conțin uleiuri vegetale și unturi pentru hidratare, respectiv uleiuri esențiale pentru parfumare.

Săpunul pentru piele sensibilă Q&B are ingrediente atent selectate pentru a avea grijă de pielea ta.


Baza acestui săpun este o infuzie concentrată din flori de gălbenele (Calendula Officinalis). Florile de gălbenele ajută la vindecarea rănilor, stimulează circulația sângelui și ajută astfel la cicatrizarea și vindecarea rănilor. Uleiurile de bază sunt: uleiul de măsline pentru hidratare și uleiul de cocos pentru efectul său antimicrobian. 

Pentru hidratare suplimentară am adăugat unt de cacao și ulei de ricin. Culoarea săpunului pentru piele sensibilă Q&B este dată de uleiul de cătină (Hippophae Rhamnoides), care are efecte miraculoase asupra pielii, părului și unghiilor! Conține vitamina A, C și E, îmbunătățește elasticitatea pielii, închide porii și întărește unghiile.

Pentru o piele fină și catifelată aplicați uleiul de cătină pe făță, cu ajutorului unui tampon demachiant și lăsați-l să acționeze aproximativ 10 minute. Să nu vă speriați de culoarea puternică, aceasta nu va rămâne pe piele ci poate fi spălată cu apă călduță.  

Săpunul pentru piele sensibilă Q&B nu conține coloranți sau parfumui artificiale, este astfel recomandat pentru pielea sensibilă și pentru igiena intimă. 

marți, 19 noiembrie 2013

Săpun purifiant pentru faţă - cod 201303

Săpunul purifiant cu cărbune medicinal este primul săpun pe care l-am făcut special pentru pielea delicată a feţei.  Ingredientele au fost selectate cu atenţie pentru a corespunde nevoilor speciale, necesare pentru îngrijirea pielii cu tendinţă de îngroşare şi acnee.După cum v-am obişnuit, ingredientele nelipsite ale săpunurilor Qubes & Bubbles sunt uleiul de măsline şi uleiul de cocos. Aceste două ingrediente nu lipsesc nici din acest săpun.

Ingredientele de bază ale săpunului pentru față sunt:
 • Uleiul de Tea Tree. Acesta este un bun purifiant şi antiseptic, potrivit pentru tratarea imperfecţiunilor pielii şi pentru o curăţare în profunzime.
 • Cărbunele medicinal. Este un excelent detoxifiant, putând fi folosit pe termen lung, fără efecte sedundare, conţine seleniu, regăsit şi în apele termale şi reduce inflamaţiile.
Uleiul de Tea Tree şi cărbunele medicinal usucă pielea, astfel a fost nevoie de ingrediente cu proprietăţi puternic hidratante. Pentru acesta am ales:
 • Untul de cacao. Puternic hidratant.
 • Uleiul de ricin. Hidratează și hrănește pielea.
 • Uleiul din sâmbure de struguri. Are conținut ridicat de viamine, mai ales vitamina E. Este emolient, nutritiv și regenerant în același timp. 
Efectul săpunului este sporit de uleiul esențial de roiniţă (calmează iritaţiile şi netezeşte pielea) şi lămâie.

Săpunul purifiant cu cărbune medicinal are un miros puternic, medicinal, de care nu trebuie să vă speriați pentru că nu va persista pe faţă.

Pentru un efect sporit, lăsaţi spuma densă şi neagră pe fată pentru căteva secunde. Acesta va acționa ca o mini mască de curățare. Clătiţi bine cu apă dezmorţită (niciodată caldă sau fierbinte!).

Foarte mult persoane sunt de părere că piele grasă trebuie… uscată și nu are nevoie de creme. Total greșit! Aceste nu este în niciun caz ritualul de îngrijire necesar pielii cu tendintă de îngrășare! Imaginați-vă organismul  ca o balanță. La unele persoane, pentru a fi în echilibru, are nevoie de mai mult sebum, la altele de mai puțin. Îndepărtând pelicula grasă (care este defapt o barieră care menține aciditatea pielii) de pe piele feței,  va face ca organismul să producă și mai mult sebum. Asta pentru a ajunge din nou în echilibrul său natural. Paradoxal, cu cât ne spălăm mai mult pe față, cu atât vom avea pielea mai grasă.
Soluția este introducerea unui ritual special pentru curățarea pielii cu tendință de înrășare. Recomand folosirea săpunului purifiant cu tea trea, cărbune medicinal, unt de cacao și ulei de ricin, după care să se aplice pe față unt de cocos, în locul unei creme.  Uleiul de cocos se absoarbe foarte bine în piele, conține vitamina E, are efect antimicrobian, reduce iritațiile și inflamațiile, favorizând astfel vindecarea. Prin aplicarea uleiului de cocos se reface echilibrul pielii, astfel organismul nu va mai produce sebum suplimentar.

luni, 18 noiembrie 2013

Săpun cu ciocolată, cacao și mentă - cod 201302

Săpunul pe care vi-l prezint azi seamănă mai degrabă cu o prăjitură decât cu un săpun :-).Ingredientele folosite:
 • Ulei de măsline. Are efecte benefice atât pentru piele cât și pentru păr. Hidratant și nutritiv.
 • Ulei de cocos. Curăță pielea și conferă spumă generoasă săpunului.
 • Ulei de ricin. Uleiul este extras din sâmburele de ricin şi este benefic părului, unghiilor şi pielii, pe care le ajută să se regenereze. Folosit ca atare, uleiul de ricin este foarte gras, și va lăsa un strat lipicios pe piele. Din acest motiv se folosește mai ales în preparate cosmetice. 
 • Unt de cacao. Un foarte bun hidratant al pielii. Cum ziceam şi în postarea anterioară, nu este un unt în adevăratul sens al cuvântului, fiind solid şi sfărâmăcios la temperatura camerei.
 • Pudră de cacao. Este bogat în magneziu și fier, ajută la regenerarea pielii. 
 • Ciocolată. Are efect antioxidant, regenereză pielea și îi conferă un aspect frumos. 
 • Ulei esenţial de mentă

Săpunul nu conţine coloranţi. Culoarea sa se datorează ingredientelor naturale: cacao şi ciocolată.
Săpunul cu ciocolată, cacao şi mentă îţi va lăsa pielea fină datorită combinaţiei de unt de cacao şi ulei de ricin.

sâmbătă, 9 noiembrie 2013

Săpun hidratant cu avocado - cod 201301

A venit timpul să vă arăt și un prim săpun. Am ales pentru această postare un săpun care îmi este foarte drag, săpunul hidratant cu avocado și fruct de avocado.


Ingredientele folosite la fabricarea săpunului și efectele acestora:
 • Ulei de măsline. Hidratează pielea și regenerează celulele acesteia. Este recomandat în special pentru pielea sensibilă. Săpunurile care conțin acest ulei vor fi în general mai tari ca și consistență și vor forma o spumă cremoasă sub duș. 
 • Ulei de cocos. Are efect antimicrobian puternic și curăță foarte bine pielea. La temperatura camerei, uleiul de cocos este defapt unt de cocos :-).
 • Unt de cacao. Super hidratant! Menține pielea fină și suplă, are efect antiîmbătrenire și este recomandat pielii uscate. Nu este un unt în adevăratul sens al cuvântului. Este defapt solid și sfărâmăcios. 
 • Ulei de avocado. Este bogat în vitaminele A, B, D și E. Hidreateaza și catifelează pielea. Este recomandat în special pielii mature sau uscate. 
 • Fruct de avocado, folosit pentru un plus de hidratre.
 • Ulei esențial de salvie. Are efect antibacterian si cicatrizant.
 • Ulei esențial de portocale, pentru prospețime.
 • Pigment cosmetic verde și galben
Persoanele care au încercat săpunul hidratant cu avocado au renunțat deja la crema de corp de după duș. Săpunul îți va lăsa pielea fină, ca de bebeluș. 
Are un parfum subtil, care nu se va amesteca cu parfumul tău preferat.